Brunson wordt intussen al meer dan anderhalf jaar door Turkije vastgehouden ondanks herhaaldelijk aandringen van de Verenigde Staten om de man vrij te laten. De dominee werd in 2016 in Turkije gearresteerd op beschuldiging van terrorisme en spionage. Het Turkse openbaar ministerie vordert tot 35 jaar cel.

De kwestie heeft de relaties tussen de VS en Turkije zwaar verzuurd. Naast sancties van beide kanten tegen de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken, kondigde president Donald Trump ook aan dat de importheffingen op aluminium en staal verdubbeld zouden worden tot respectievelijk 20 en 50 procent. Erdogan spreekt van een politiek complot tegen zijn land en verhoogde woensdag de importheffingen op een resem Amerikaanse producten, van auto's tot tabak.

Brunson wordt intussen al meer dan anderhalf jaar door Turkije vastgehouden ondanks herhaaldelijk aandringen van de Verenigde Staten om de man vrij te laten. De dominee werd in 2016 in Turkije gearresteerd op beschuldiging van terrorisme en spionage. Het Turkse openbaar ministerie vordert tot 35 jaar cel.De kwestie heeft de relaties tussen de VS en Turkije zwaar verzuurd. Naast sancties van beide kanten tegen de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken, kondigde president Donald Trump ook aan dat de importheffingen op aluminium en staal verdubbeld zouden worden tot respectievelijk 20 en 50 procent. Erdogan spreekt van een politiek complot tegen zijn land en verhoogde woensdag de importheffingen op een resem Amerikaanse producten, van auto's tot tabak.