In de Middellandse Zee is een vluchtelingenboot met tussen de 500 en 700 migranten aan boord gekapseisd. Er is een grootscheepse reddingsoperatie aan de gang. De Maltese premier Joseph Muscat zegt op Twitter dat tot nog toe minder dan 50 mensen gered konden worden. Er wordt gevreesd voor honderden doden.

Het incident gebeurde op een kleine 200 kilometer van het Italiaanse eiland Lampedusa, net buiten Libische wateren. Volgens de Maltese krant Times of Malta sloeg een handelsschip alarm rond middernacht. Wellicht verplaatsten de migranten zich naar één kant van het schip, waardoor het is gekapseisd.

Aan de Italiaanse kusten blijven ondertussen vluchtelingen arriveren. Alleen in de voorbije week zou het al om 11.000 mensen gaan. Dit jaar zijn volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al meer dan 900 mensen bij de gevaarlijke overtocht in de Middellandse Zee om het leven gekomen. (Belga/AVE)

In de Middellandse Zee is een vluchtelingenboot met tussen de 500 en 700 migranten aan boord gekapseisd. Er is een grootscheepse reddingsoperatie aan de gang. De Maltese premier Joseph Muscat zegt op Twitter dat tot nog toe minder dan 50 mensen gered konden worden. Er wordt gevreesd voor honderden doden.Het incident gebeurde op een kleine 200 kilometer van het Italiaanse eiland Lampedusa, net buiten Libische wateren. Volgens de Maltese krant Times of Malta sloeg een handelsschip alarm rond middernacht. Wellicht verplaatsten de migranten zich naar één kant van het schip, waardoor het is gekapseisd.Aan de Italiaanse kusten blijven ondertussen vluchtelingen arriveren. Alleen in de voorbije week zou het al om 11.000 mensen gaan. Dit jaar zijn volgens de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR al meer dan 900 mensen bij de gevaarlijke overtocht in de Middellandse Zee om het leven gekomen. (Belga/AVE)