Vrede tussen Noord- en Zuid-Korea weer stap dichterbij

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un © Reuters

Noord- en Zuid-Korea gaan opnieuw onderhandelen. Vrijdag stelde Pyongyang aan zijn zuidelijke buren een plaats en tijdstip voor om voorbereidende gesprekken te voeren. Officieel zijn de landen nog steeds in oorlog.

Hoewel de relatie tussen beide landen dit jaar verslechterde, zijn ze dus toch bereid om opnieuw te onderhandelen. Zo berichten de staatsmedia.

De boodschap die naar Seoel werd gestuurd omvat “voorbereidend contact voor de gesprekken tussen autoriteiten van het noorden en het zuiden van Korea in het Thongil House aan de noordkant van het dorp Panmunjom op 26 november”, aldus het staatspersbureau KCNA.

In Zuid-Korea wordt opgelucht gereageerd op de opening die hiermee is gecreëerd. Drie maanden geleden spraken beide landen – die officieel nog altijd in oorlog zijn sinds 1950 – af om de spanningen af te bouwen. In augustus kwamen bij de ontploffing van een landmijn aan de grens tussen beide landen twee Zuid-Koreaanse soldaten om. Maar nadien kalmeerde de situatie; twee ontmoetingen van de door de Koreaanse oorlog gescheiden families konden plaatsvinden. (Belga/MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content