De Verenigde Naties hebben Senegal opgeroepen om zo snel mogelijk de voormalige president van Tsjaad, Hissène Habré, te berechten. Als hij wordt uitgeleverd, mag dat volgens de VN enkel aan België. In ons land werd in 2000 een klacht tegen Habré ingediend wegens misdaden tegen de menselijkheid.

De oud-dictator, die wordt verdacht van duizenden moorden en martelingen onder zijn regime, ontvluchtte jaren geleden zijn land en vond onderdak in Senegal.

Dat land zegt echter niet te beschikken over de benodigde fondsen om het proces te organiseren. Senegal zou er bovendien aan denken Habré uit te wijzen naar een ander land dan België.

Senegal werd twee jaar geleden door de Afrikaanse Unie gemandateerd om Habré, die al jaren in Dakar woont, te berechten wegens misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en marteling.

De Verenigde Naties hebben een onderhoud gevraagd met de ambassadeur van Senegal om het land aan te sporen spoed te zetten achter het proces.

De Verenigde Naties hebben Senegal opgeroepen om zo snel mogelijk de voormalige president van Tsjaad, Hissène Habré, te berechten. Als hij wordt uitgeleverd, mag dat volgens de VN enkel aan België. In ons land werd in 2000 een klacht tegen Habré ingediend wegens misdaden tegen de menselijkheid.De oud-dictator, die wordt verdacht van duizenden moorden en martelingen onder zijn regime, ontvluchtte jaren geleden zijn land en vond onderdak in Senegal.Dat land zegt echter niet te beschikken over de benodigde fondsen om het proces te organiseren. Senegal zou er bovendien aan denken Habré uit te wijzen naar een ander land dan België.Senegal werd twee jaar geleden door de Afrikaanse Unie gemandateerd om Habré, die al jaren in Dakar woont, te berechten wegens misdaden tegen de menselijkheid, oorlogsmisdaden en marteling.De Verenigde Naties hebben een onderhoud gevraagd met de ambassadeur van Senegal om het land aan te sporen spoed te zetten achter het proces.