De Verenigde Staten waren dan wel de grote afwezige op de solidariteitsmars in Parijs, dat maken ze met een laattijdig bezoek weer goed. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ontmoette zijn Franse collega Laurent Fabius en president François Hollande om zijn medeleven te betuigen na de aanslagen waarbij zeventien mensen om het leven kwamen.

Naast een dikke knuffel, werd de Franse president op nog wat anders getrakteerd. Kerry bracht namelijk een vriend mee: de Amerikaanse zanger James Taylor vergezelde de minister op het podium met een gitaar en bracht het nummer 'You've got a friend' van Carole King. Een ode aan de slachtoffers.

Voor zijn aankomst in Parijs had Kerry zijn bezoek aan Frankrijk omschreven als 'een grote knuffel' voor de hoofdstad en, zo citeert Time.com, 'een uitdrukking van de affectie van het Amerikaanse volk voor Frankrijk en voor onze vrienden daar die een verschrikkelijke tijd hebben doorgemaakt'. (WB)

De Verenigde Staten waren dan wel de grote afwezige op de solidariteitsmars in Parijs, dat maken ze met een laattijdig bezoek weer goed. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ontmoette zijn Franse collega Laurent Fabius en president François Hollande om zijn medeleven te betuigen na de aanslagen waarbij zeventien mensen om het leven kwamen.Naast een dikke knuffel, werd de Franse president op nog wat anders getrakteerd. Kerry bracht namelijk een vriend mee: de Amerikaanse zanger James Taylor vergezelde de minister op het podium met een gitaar en bracht het nummer 'You've got a friend' van Carole King. Een ode aan de slachtoffers.Voor zijn aankomst in Parijs had Kerry zijn bezoek aan Frankrijk omschreven als 'een grote knuffel' voor de hoofdstad en, zo citeert Time.com, 'een uitdrukking van de affectie van het Amerikaanse volk voor Frankrijk en voor onze vrienden daar die een verschrikkelijke tijd hebben doorgemaakt'. (WB)