Video: John Kerry op podium met muzikant in Parijs: ‘You’ve got a friend’

Een innige knuffel tussen Franse president François Hollande en Amerikaans minister van Buitenlandse Zaken John Kerry. © Reuters

Grote afwezige bij de solidariteitsmars in Parijs waren de Verenigde Staten. Maar om dat goed te maken nam minister van Buitenlandse Zaken John Kerry een speciale gast mee voor zijn late bezoek aan Frankrijk, met ‘You’ve got a friend’ van Carole King als soundtrack.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Verenigde Staten waren dan wel de grote afwezige op de solidariteitsmars in Parijs, dat maken ze met een laattijdig bezoek weer goed. Minister van Buitenlandse Zaken John Kerry ontmoette zijn Franse collega Laurent Fabius en president François Hollande om zijn medeleven te betuigen na de aanslagen waarbij zeventien mensen om het leven kwamen.

Naast een dikke knuffel, werd de Franse president op nog wat anders getrakteerd. Kerry bracht namelijk een vriend mee: de Amerikaanse zanger James Taylor vergezelde de minister op het podium met een gitaar en bracht het nummer ‘You’ve got a friend’ van Carole King. Een ode aan de slachtoffers.

Voor zijn aankomst in Parijs had Kerry zijn bezoek aan Frankrijk omschreven als ‘een grote knuffel’ voor de hoofdstad en, zo citeert Time.com, ‘een uitdrukking van de affectie van het Amerikaanse volk voor Frankrijk en voor onze vrienden daar die een verschrikkelijke tijd hebben doorgemaakt’. (WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content