Video: Burgemeester Jeruzalem tackelt Palestijnse aanvaller

Nir Barkat, burgemeester Jeruzalem © Reuters

Nir Barkat, de burgemeester van Jeruzalem overmeesterde samen met zijn lijfwacht een Palestijnse man die een orthodoxe jood had neergestoken. Een bewakingscamera filmde het voorval.

De burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, heeft samen met zijn bodyguard een Palestijnse man overmeestert op een druk kruispunt in de stad. De man had net daarvoor een orthodoxe jood neergestoken.

De 55-jarige burgemeester van Jeruzalem, Nir Barkat, zat in de wagen in hartje Jeruzalem toen voor zijn ogen een Palestijnse man een orthodoxe jood neerstak. Op bewakingsbeelden is te zien hoe Barkat en zijn lijfwacht snel reageren. Ze lopen naar de verdachte toe en overmeesteren hem.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Mijn lijfwacht hield zijn wapen gericht op de man, zodat deze zijn mes liet vallen. Zo wilden we voorkomen dat de terrorist opnieuw zou uithalen’, vertelde Barkat na afloop. ‘Nadien wandelden we tot bij het slachtoffer en dank God, hij was buiten levensgevaar.’ De Palestijnse jongeman (18) werd opgepakt door de politie en bleek geen toestemming te hebben om in Israël te zijn.

Bakats koelbloedig optreden en snelle reflex is een overblijfsel van zijn verleden bij de militaire parachutisten. In 2008 werd hij verkozen tot burgemeester van Jeruzalem.

De spanningen in Jeruzalem laaien geregeld op rond de Tempelberg waar de al-Aqsa moskee staat. De Tempelberg is enerzijds de heiligste plaats voor de joden en is in handen van Israël, terwijl de al-Aqsa moskee een erg belangrijke plek is voor de Palestijnen. (AVE)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content