'We kunnen momenteel geen enkele hypothese uitsluiten, ook terrorisme niet,' zei Brennan volgens Amerikaanse media in de Council on Foreign Relations in Washington.

De internationale politiedienst Interpol maakte gisteren bekend geen indicaties te hebben dat mensen aan boord van het toestel gelinkt zijn aan terroristische groeperingen. Kort na de verdwijning van het vliegtuig met 239 inzittenden raakte bekend dat twee passagiers met gestolen paspoorten reisden. Volgens Interpol gaat het om jonge Iraanse asielzoekers.

Opeising

'Er is nu veel speculatie,' aldus Brennan. 'Er zijn al opeisingen van verantwoordelijkheid geweest, maar die zijn totaal niet bevestigd. We onderzoeken ze zeer nauwkeurig en werken ook samen met de FBI en de TSA (Transport Security Administration, nvdr.). Het is echter duidelijk dat deze verdwijning een groot mysterie is, en dat is zeer verontrustend.'

Hij voegde er wel aan toe dat het National Counterterrorism Center tot dusver geen enkele verdachte berichtenwisseling op het internet heeft ontdekt, niet vóór de verdwijning van het vliegtuig en ook niet erna. Zo'n 'chatter' komt meestal voor bij terreuraanslagen.

Transponder

De CIA-directeur bevestigde ook berichten dat de transponder van de Boeing op een bepaald moment tijdens de vlucht is uitgezet of uitgevallen. Brennan noemt dat 'een van de eigenaardigheden aan dit verhaal'.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was vorige zaterdag met 227 passagiers en 12 crewleden op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het een klein uurtje na het opstijgen in de Maleisische hoofdstad plots van de radar verdween. Sindsdien ontbreekt elk spoor.

'We kunnen momenteel geen enkele hypothese uitsluiten, ook terrorisme niet,' zei Brennan volgens Amerikaanse media in de Council on Foreign Relations in Washington.De internationale politiedienst Interpol maakte gisteren bekend geen indicaties te hebben dat mensen aan boord van het toestel gelinkt zijn aan terroristische groeperingen. Kort na de verdwijning van het vliegtuig met 239 inzittenden raakte bekend dat twee passagiers met gestolen paspoorten reisden. Volgens Interpol gaat het om jonge Iraanse asielzoekers.Opeising'Er is nu veel speculatie,' aldus Brennan. 'Er zijn al opeisingen van verantwoordelijkheid geweest, maar die zijn totaal niet bevestigd. We onderzoeken ze zeer nauwkeurig en werken ook samen met de FBI en de TSA (Transport Security Administration, nvdr.). Het is echter duidelijk dat deze verdwijning een groot mysterie is, en dat is zeer verontrustend.'Hij voegde er wel aan toe dat het National Counterterrorism Center tot dusver geen enkele verdachte berichtenwisseling op het internet heeft ontdekt, niet vóór de verdwijning van het vliegtuig en ook niet erna. Zo'n 'chatter' komt meestal voor bij terreuraanslagen.TransponderDe CIA-directeur bevestigde ook berichten dat de transponder van de Boeing op een bepaald moment tijdens de vlucht is uitgezet of uitgevallen. Brennan noemt dat 'een van de eigenaardigheden aan dit verhaal'.Vlucht MH370 van Malaysia Airlines was vorige zaterdag met 227 passagiers en 12 crewleden op weg van Kuala Lumpur naar Peking toen het een klein uurtje na het opstijgen in de Maleisische hoofdstad plots van de radar verdween. Sindsdien ontbreekt elk spoor.