Verdachte aanslagen New York en New Jersey gearresteerd

© FBI

De verdachte van de aanslagen in New York, waarbij 29 gewonden vielen, en New Jersey is gearresteerd. Dat melden verscheidene Amerikaanse media.

De verdachte van de bomaanslag in New York, waarbij 29 gewonden vielen, is gearresteerd. De politie van New York (NYPD) had eerder een foto vrijgegeven van de 28-jarige genaturaliseerde Amerikaan Ahmad Khan Rahami, geboren in Afghanistan. Burgemeester Bill de Blasio riep via CNN ‘iedereen die deze man gezien heeft of weet waar hij verblijft’ op om contact op te nemen. Maandagnamiddag meldde CNN ook nog dat er ‘mogelijk een terreurcel achter de ontploffingen’ zit.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maandagochtend is een rugzak met maar liefst 5 explosieven ontploft in Elizabeth, New Jersey, toen een robot het onschadelijk probeerde te maken. Onderzoekers waarschuwen dat de verdachte – zijn laatste bekend adres was in Elizabeth – ‘gewapend en gevaarlijk’ is.

Zowel de bom die zaterdag afging in New York en een apparaat dat in de buurt gevonden werd, waren volgens Amerikaanse media snelkookpannen, gevuld met granaatscherven. De rugzak in New Jersey werd dicht bij het trainstation van Elizabeth gevonden. Twee mannen hadden het zondagavond uit een vuilnisbak gehaald, omdat ze dachten dat er iets waardevols in zou kunnen zitten. (NSK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content