De organisatie, die onder meer Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia en Mexico als leden heeft, kondigt in een verklaring 'de vermindering van het niveau van diplomatieke betrekkingen met Venezuela' aan.

Ze doet dat uit protest tegen de verkiezingen, die 'niet in overeenstemming waren met de internationale normen van een transparant en democratisch verkiezingsproces'.

De organisatie werd in augustus vorig jaar opgericht om een vreedzame oplossing te bewerkstelligen voor de crisis in Venezuela.

De organisatie, die onder meer Argentinië, Brazilië, Canada, Chili, Colombia en Mexico als leden heeft, kondigt in een verklaring 'de vermindering van het niveau van diplomatieke betrekkingen met Venezuela' aan.Ze doet dat uit protest tegen de verkiezingen, die 'niet in overeenstemming waren met de internationale normen van een transparant en democratisch verkiezingsproces'.De organisatie werd in augustus vorig jaar opgericht om een vreedzame oplossing te bewerkstelligen voor de crisis in Venezuela.