Varoufakis: ‘Merkel heeft sleutel in handen’

© Reuters

De Duitse bondskanselier Angela Merkel ‘heeft de sleutel in handen’ om de huidige Griekse crisis te ontwarren, zo vindt minister van Financiën Yanis Varoufakis. ‘De regeringsleiders van de Europese Unie moeten handelen.’

De Duitse kanselier Angela Merkel “heeft de sleutel in handen” om de huidige Griekse crisis te ontwarren. Dat heeft de Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis tegenover de Duitse boulevardkrant Bild gezegd.

“De regeringsleiders van de Europese Unie moeten handelen. En van hen heeft zij (Merkel, nvdr) als vertegenwoordigster van het belangrijkste land de sleutel in handen (…) Ik hoop dat ze die gebruikt”, aldus Varoufakis.

Geen nieuw voorstel

Hij beklemtoonde dat Athene openstaat voor een nieuw aanbod van zijn schuldeisers, dat dan komende zondag 5 juli aan de Griekse bevolking kan worden voorgelegd in het door het parlement goedgekeurde referendum.

De Griekse regering zou in het geval van nieuwe voorstellen haar afwijzende houding tegenover de eisen van de schuldeisers dan kunnen herroepen. “Dan kunnen wij onze aanbeveling veranderen en de kiezers voorstellen om ‘ja te stemmen”, klonk het. Griekenland zelf zal echter geen nieuw voorstel op tafel leggen, aldus nog Varoufakis. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content