In een interview met de Amerikaanse zender NBC News zei Bibi dat hij "geen eenstaatsoplossing" wil, maar voorstander is van een "duurzame, vredevolle tweestatenoplossing". Met andere woorden: Netanyahu is, ondanks de gespierde retoriek van de Likoed-leider tijdens de laatste dagen van de verkiezingscampagne hoe hij mordicus tegen een Palestijnse staat gekant is, plots weer voorstander van een Palestijnse staat.

Mogelijk heeft de nieuwe bocht te maken met het feit dat de buit inmiddels binnen is en verkiezingsbeloften er niet echt zijn om gehonoreerd te worden.

Of mogelijk is het de druk vanuit de "internationale gemeenschap": zelfs de eeuwige bondgenoot, de VS, had woorden van kritiek op Netanyahu's (verkiezings-)voornemens. (Belga/TE)

In een interview met de Amerikaanse zender NBC News zei Bibi dat hij "geen eenstaatsoplossing" wil, maar voorstander is van een "duurzame, vredevolle tweestatenoplossing". Met andere woorden: Netanyahu is, ondanks de gespierde retoriek van de Likoed-leider tijdens de laatste dagen van de verkiezingscampagne hoe hij mordicus tegen een Palestijnse staat gekant is, plots weer voorstander van een Palestijnse staat. Mogelijk heeft de nieuwe bocht te maken met het feit dat de buit inmiddels binnen is en verkiezingsbeloften er niet echt zijn om gehonoreerd te worden. Of mogelijk is het de druk vanuit de "internationale gemeenschap": zelfs de eeuwige bondgenoot, de VS, had woorden van kritiek op Netanyahu's (verkiezings-)voornemens. (Belga/TE)