Dat heeft Trump vrijdagavond te kennen gegeven via Twitter. Dat de ontmoeting op 27 en 28 februari in Vietnam zou plaatsvinden, was al bekend.

Kim en Trump hadden elkaar in juni vorig jaar al een eerste keer ontmoet tijdens een historische top in Singapore, waar Kim zich engageerde voor een volledige denuclearisatie. Dat er een nieuwe ontmoeting tussen de twee staatshoofden zou komen, was eerder al bekendgemaakt.

Trump stelde vrijdagavond alvast op Twitter dat Noord-Korea onder het leiderschap van Kim een 'economische grootmacht' zal worden. 'Hij zal sommigen wellicht verrassen, maar mij niet, want ik heb hem leren kennen en begrijp hoe bekwaam hij is. Noord-Korea zal een ander soort raket worden - een economische!'

President in 'zeer goede gezondheid'

De 72-jarige Trump is in 'zeer goede gezondheid'. Dat heeft de arts van het Witte Huis vrijdag verklaard na een medisch onderzoek, dat ongeveer vier uur in beslag nam.

'Ik ben erg tevreden te kunnen melden dat de president van de Verenigde Staten in zeer goede gezondheid verkeert en ik verwacht dat dat zo zal blijven voor de rest van zijn presidentschap en erna', aldus dokter Sean Conley in een persbericht dat door het Witte Huis verspreid werd.

Dat heeft Trump vrijdagavond te kennen gegeven via Twitter. Dat de ontmoeting op 27 en 28 februari in Vietnam zou plaatsvinden, was al bekend.Kim en Trump hadden elkaar in juni vorig jaar al een eerste keer ontmoet tijdens een historische top in Singapore, waar Kim zich engageerde voor een volledige denuclearisatie. Dat er een nieuwe ontmoeting tussen de twee staatshoofden zou komen, was eerder al bekendgemaakt.Trump stelde vrijdagavond alvast op Twitter dat Noord-Korea onder het leiderschap van Kim een 'economische grootmacht' zal worden. 'Hij zal sommigen wellicht verrassen, maar mij niet, want ik heb hem leren kennen en begrijp hoe bekwaam hij is. Noord-Korea zal een ander soort raket worden - een economische!'De 72-jarige Trump is in 'zeer goede gezondheid'. Dat heeft de arts van het Witte Huis vrijdag verklaard na een medisch onderzoek, dat ongeveer vier uur in beslag nam.'Ik ben erg tevreden te kunnen melden dat de president van de Verenigde Staten in zeer goede gezondheid verkeert en ik verwacht dat dat zo zal blijven voor de rest van zijn presidentschap en erna', aldus dokter Sean Conley in een persbericht dat door het Witte Huis verspreid werd.