'In het centrum van Tunis hebben mensen zich verenigd in een manifestatie tegen terreurdaden', zo getuigt fotograaf Amine Boussoffara vanuit de Tunesische hoofdstad aan Knack.be.

Boussoffara neemt ook zelf deel aan de mars op de Avenue Habib Bourguiba. Die werd door burgers georganiseerd als reactie op de terreuraanslag in het Bardo Museum in Tunis. Daarbij vielen negentien doden, onder wie zeventien toeristen, een agent en een vrouw die in het museum tewerkgesteld was. Er vielen ook tientallen gewonden.

Onafhankelijkheid

De mars werd aangekondigd op sociaal netwerk Facebook en riep Tunesiërs op samen te komen voor een 'Tunesië zonder terrorisme'. Het was de eerste keer dat zo'n aanslag tegen burgers in het centrum plaatsvond. Tunesië kampt al langer met terrorisme, maar dat was geconcentreerd in de grensgebieden met Algerije en Libië en maakte vooral slachtoffers bij politie en leger.

'Op 20 maart is een grotere manifestatie gepland voor het museum en nabije Parlement', zo zegt Boussoffara. 'Het is die dag ook het feest van de Onafhankelijkheid.'

'In het centrum van Tunis hebben mensen zich verenigd in een manifestatie tegen terreurdaden', zo getuigt fotograaf Amine Boussoffara vanuit de Tunesische hoofdstad aan Knack.be.Boussoffara neemt ook zelf deel aan de mars op de Avenue Habib Bourguiba. Die werd door burgers georganiseerd als reactie op de terreuraanslag in het Bardo Museum in Tunis. Daarbij vielen negentien doden, onder wie zeventien toeristen, een agent en een vrouw die in het museum tewerkgesteld was. Er vielen ook tientallen gewonden.De mars werd aangekondigd op sociaal netwerk Facebook en riep Tunesiërs op samen te komen voor een 'Tunesië zonder terrorisme'. Het was de eerste keer dat zo'n aanslag tegen burgers in het centrum plaatsvond. Tunesië kampt al langer met terrorisme, maar dat was geconcentreerd in de grensgebieden met Algerije en Libië en maakte vooral slachtoffers bij politie en leger.'Op 20 maart is een grotere manifestatie gepland voor het museum en nabije Parlement', zo zegt Boussoffara. 'Het is die dag ook het feest van de Onafhankelijkheid.'