Trump zegt dat hij dinsdag opgepakt gaat worden en roept achterban op om te protesteren

Donald Trump. © AFP

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump beweert dat hij dinsdag wordt opgepakt. Dat zegt hij op zijn sociaal medium Truth Social. Hij roept zijn achterban op om te protesteren.

De arrestatie zou volgens Trump kaderen in het onderzoek naar zwijggeld dat betaald is aan pornoactrice Stormy Daniels. Die beweerde een affaire te hebben gehad met de voormalige president.

Trump zou de informatie verkregen hebben via een lek bij de aanklagers in New York. ‘De leidende Republikeinse presidentskandidaat en voormalige president zal volgende week dinsdag worden gearresteerd’, schrijft hij. ‘Protesteer en herover onze natie!’

Eerder deze maand hebben de aanklagers Trump de mogelijkheid gegeven om te getuigen voor een jury in het onderzoek. Als er een aanklacht wordt ingediend, zou Trump de eerste voormalige Amerikaanse president ooit kunnen zijn die wordt aangeklaagd. Volgens Amerikaanse media zou die aanklacht er een van de komende dagen komen. Ze beroepen zich op anonieme bronnen.

Trump noemde het onderzoek eerder al ‘een politieke heksenjacht die erop gericht is de belangrijkste kandidaat van de Republikeinse partij neer te halen’.

Buitenechtelijke escapades

Vorige week getuigde de voormalige persoonlijke advocaat van Trump, Michael Cohen, al voor de jury. Hij werd in de zaak veroordeeld voor het overtreden van campagnefinancieringswetten, belastingontduiking en meineed. Twee weken voor de verkiezingen van november 2016 betaalde hij 130.000 dollar aan Stormy Daniels om ervoor te zorgen dat zij haar mond zou houden over Trumps buitenechtelijke escapades. Volgens Cohen had Trump hem gevraagd dat te doen. De betaling was echter nooit terug te vinden in de boekhouding van de Trump-campagne.

Partner Content