"Ik geloof dat de James Comey lekken meer wijd verspreid zijn dan iemand ooit voor mogelijk heeft gehouden", aldus Trump zondag op Twitter. "Helemaal illegaal? Heel 'lafhartig'!", aldus nog de Amerikaanse president.

De door Trump ontslagen FBI-directeur is donderdag verhoord voor de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat. Daarbij gaf hij ook toe inhoud van gesprekken tussen hem en de Amerikaanse president te hebben onthuld.

Hij bezorgde een vriend zijn memo's van de gesprekken met de president met de expliciete bedoeling die aan de pers te lekken. Zo hoopte hij dat een speciale onderzoeker zou worden aangesteld. In de memo's had Comey ook gesteld dat Trump hem had gevraagd het onderzoek naar de voormalige veiligheidsadviseur Michel Flynn te stoppen.

"Ik geloof dat de James Comey lekken meer wijd verspreid zijn dan iemand ooit voor mogelijk heeft gehouden", aldus Trump zondag op Twitter. "Helemaal illegaal? Heel 'lafhartig'!", aldus nog de Amerikaanse president.De door Trump ontslagen FBI-directeur is donderdag verhoord voor de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat. Daarbij gaf hij ook toe inhoud van gesprekken tussen hem en de Amerikaanse president te hebben onthuld. Hij bezorgde een vriend zijn memo's van de gesprekken met de president met de expliciete bedoeling die aan de pers te lekken. Zo hoopte hij dat een speciale onderzoeker zou worden aangesteld. In de memo's had Comey ook gesteld dat Trump hem had gevraagd het onderzoek naar de voormalige veiligheidsadviseur Michel Flynn te stoppen.