Trump heeft dit weekend ontmoeting met aartsrivaal Mitt Romney – mogelijk over ministerpost (CNN)

Wat een verschil 4 jaar maakt. In februari 2012 kondigde Mitt Romney in Las Vegas aan dat hij de steun kreeg van Donald Trump bij zijn presidentscampagne © REUTERS
Rudi Rotthier

De gewezen Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney zal dit weekend een ontmoeting hebben met Donald Trump. Romney, een van de felste tegenstanders van Trump binnen de partij, zou in aanmerking komen voor een ministerpost.

Dat meldde eerst CNN en het nieuws wordt, met eigen bronnen, overgenomen door andere nieuwsorganen.

Volgens CNN zal de ontmoeting als onderwerp hebben: “regeren en mogelijk een ministerpost”. Vrienden van Mitt Romney zeggen volgens CNN dat hij geïnteresseerd is in een ministerpost, en met name in de baan van minister van Buitenlandse Zaken. Voor die baan wordt ook vaak de naam genoemd van Rudy Giuliani, ex-burgemeester van New York en een Trump-getrouwe.

Tijdens de campagne verweet Romney Donald Trump “doorsijpelend racisme” (trickle-down racism), “vooringenomenheid” en “seksisme”, terwijl Trump de Republikeinse genomineerde uit 2012 een “bedrieger” noemde en vaak laatdunkend deed over de verliezende campagne van Romney. “Hij wou op zijn knieën gaan voor mij”, aldus Trump.

Romney verklaarde dan weer dat in de belastingaangiften van Trump “een bom” verborgen zat.

De voorbije dagen had Trump al ontmoetingen met Ted Cruz, de senator uit Texas, en met Nikki Haley, de Republikeinse gouverneur van South Carolina, die zich allebei bij momenten fel tegen Trump hebben uitgesproken. Cruz zou volgens de geruchtenmolen in de running zijn voor de post van minister van Justitie en Haley staat in het langer wordende rijtje van kandidaten voor de post van minister van Buitenlandse Zaken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content