Rond 14.30 uur lokale tijd kwamen de president en zijn vrouw met de Air Force One aan in El Paso. Op dat moment kwamen honderden manifestanten samen in een park in El Paso om te protesteren tegen het bezoek van de president, die ze ervan beschuldigen de spanning te hebben opgedreven met zijn uitspraken.

Eerder op de dag bracht Trump al een bezoek aan Dayton, een stad in het noorden van de Verenigde Staten, waar een schutter negen mensen doodschoot in de nacht van zaterdag op zondag. Ze gingen er naar het ziekenhuis, waar enkele slachtoffers van de schietpartij verzorgd worden.

Ook in Dayton waren er protesten. De manifestanten riepen de Republikein daar op om zich te verzetten tegen de NRA, de machtige wapenlobby die een strengere regulering en een verbod op semiautomatische wapens tegenhoudt.

Rond 14.30 uur lokale tijd kwamen de president en zijn vrouw met de Air Force One aan in El Paso. Op dat moment kwamen honderden manifestanten samen in een park in El Paso om te protesteren tegen het bezoek van de president, die ze ervan beschuldigen de spanning te hebben opgedreven met zijn uitspraken. Eerder op de dag bracht Trump al een bezoek aan Dayton, een stad in het noorden van de Verenigde Staten, waar een schutter negen mensen doodschoot in de nacht van zaterdag op zondag. Ze gingen er naar het ziekenhuis, waar enkele slachtoffers van de schietpartij verzorgd worden. Ook in Dayton waren er protesten. De manifestanten riepen de Republikein daar op om zich te verzetten tegen de NRA, de machtige wapenlobby die een strengere regulering en een verbod op semiautomatische wapens tegenhoudt.