Vier dagen na de verwoestende doortocht van Haiyan - op de Filipijnen zelf spreekt men van Yolanda in plaats van Haiyan - heeft tropische storm Zoraida de Filipijnse kusten bereikt.

De nieuwe storm is veel minder krachtig dan Haiyan, maar gaat wel gepaard met hevige regenval en kan een impact hebben op de hulpverlening. Zo zijn al verschillende bootvaarten vanuit Cebu, de draaischijf voor de hulp richting de getroffen provincie Leyte, geannuleerd.

De storm heeft het zuiden van de Filipijnen bereikt en zou verder in noordwestelijke richting trekken. Als hij niet van koers verandert, zou de storm woensdag en donderdag over het zwaarst getroffen gebied trekken. (Belga/SD)

Vier dagen na de verwoestende doortocht van Haiyan - op de Filipijnen zelf spreekt men van Yolanda in plaats van Haiyan - heeft tropische storm Zoraida de Filipijnse kusten bereikt. De nieuwe storm is veel minder krachtig dan Haiyan, maar gaat wel gepaard met hevige regenval en kan een impact hebben op de hulpverlening. Zo zijn al verschillende bootvaarten vanuit Cebu, de draaischijf voor de hulp richting de getroffen provincie Leyte, geannuleerd. De storm heeft het zuiden van de Filipijnen bereikt en zou verder in noordwestelijke richting trekken. Als hij niet van koers verandert, zou de storm woensdag en donderdag over het zwaarst getroffen gebied trekken. (Belga/SD)