Treinongeval Parijs veroorzaakt door defecte wissel

© ImageGlobe
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Manager Online Redacties

De hulpdiensten zoeken nog steeds naar mogelijke slachtoffers van het treinongeval in het station van Bretigny-sur-Orge nabij Parijs.

De hulpdiensten zoeken nog steeds naar mogelijke slachtoffers van het treinongeval in het station van Bretigny-sur-Orge nabij Parijs. Volgens de Franse spoorwegmaatschappij SNCF is het ongeval veroorzaakt door een defecte wissel.Eerder had de minister van transport Frédéric Cuvillier een menselijke fout uitgesloten. ‘Gelukkig heeft de bestuurder van het voertuig de absolute uitmuntende reflex gehad om onmiddellijk alarm te slaan. Dat zorgde ervoor dat een botsing met een trein die uit de tegenovergestelde richting kwam, vermeden kon worden,’ zo zei Cuvillier op RTL. ‘Het is dus geen menselijke fout’.

Cuvillier preciseerde preciseerde dat het gerecht het voertuig en de infrastructuur ter plaatse moeten onderzoeken. Volgens de minister worden de locomotief en de voertuigen momenteel onderzocht. Hij benadrukte nog dat het spoorwegmateriaal op de klassieke lijnen gemoderniseerd moet worden.

Zwaarste treinramp in kwarteeuw

De trein was net vertrokken uit Parijs op weg naar Limoges, toen hij ontspoorde aan een wissel op 200 meter voor het station van Bretigny-sur-Orge. De voorlopige balans staat op zes doden en 30 gewonden, van wie acht ernstig. Dat cijfer kan nog oplopen, want er wordt nog steeds gezocht naar mogelijke andere slachtoffers. Er zijn geen aanwijzingen dat er Belgen onder de slachtoffers zijn.

Het gaat om de zwaarste treinramp in Frankrijk sinds 1988, toen in de Gare de Lyon van Parijs 56 mensen om het leven kwamen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content