William Taylor, de hoogste diplomaat op de Amerikaanse ambassade in Kiev, verklaarde onder ede dat hij onlangs vernam dat de Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Gordon Sondland, deze uitspraak op 26 juli had gedaan, net nadat hij met president Trump gesproken had.

Een medewerker van Taylor had Sondland en Trump met elkaar horen praten en had daarna aan Sondland gevraagd wat Trump over Oekraïne dacht. 'Ambassadeur Sondland antwoordde dat president Trump meer geïnteresseerd was in het onderzoek naar Biden.'

De Amerikaanse president kijkt niet naar de hoorzittingen in het Congres met betrekking tot de afzettingsprocedure tegen hem, zei de woordvoerster van het Witte Huis woensdag. 'Hij heeft vergaderingen in het Oval Office. Hij kijkt niet, hij werkt', zei Stephanie Grisham.

William Taylor, de hoogste diplomaat op de Amerikaanse ambassade in Kiev, verklaarde onder ede dat hij onlangs vernam dat de Amerikaanse ambassadeur bij de Europese Unie, Gordon Sondland, deze uitspraak op 26 juli had gedaan, net nadat hij met president Trump gesproken had. Een medewerker van Taylor had Sondland en Trump met elkaar horen praten en had daarna aan Sondland gevraagd wat Trump over Oekraïne dacht. 'Ambassadeur Sondland antwoordde dat president Trump meer geïnteresseerd was in het onderzoek naar Biden.' De Amerikaanse president kijkt niet naar de hoorzittingen in het Congres met betrekking tot de afzettingsprocedure tegen hem, zei de woordvoerster van het Witte Huis woensdag. 'Hij heeft vergaderingen in het Oval Office. Hij kijkt niet, hij werkt', zei Stephanie Grisham.