Voormalig Egyptisch president Mohammed Morsi was in juni 2015 veroordeeld tot de doodstraf, maar krijgt van het Hof van Cassatie nu een nieuw proces. In Cassatie werd ook bevolen tot een nieuw proces voor de vijf medebeschuldigden van Morsi, onder wie de voormalige leider van de Moslimbroederschap Mohamed Badie.

Mohammed Morsi, de eerste democratisch verkozen president in Eygpte, werd in juli 2013 na een jaar aan de macht afgezet in een militaire staatsgreep. De Moslimbroederschap, waartoe ook Morsi behoorde, werd destijds buiten de wet gesteld. Tienduizenden mensen werden opgepakt tijdens de repressie van de regering op deze en andere organisaties.

Mohammed Morsi, Reuters
Mohammed Morsi © Reuters

In andere processen werd Morsi al veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, voor onder meer aanzetten tot geweld en spionage.

(Belga/SK)

Voormalig Egyptisch president Mohammed Morsi was in juni 2015 veroordeeld tot de doodstraf, maar krijgt van het Hof van Cassatie nu een nieuw proces. In Cassatie werd ook bevolen tot een nieuw proces voor de vijf medebeschuldigden van Morsi, onder wie de voormalige leider van de Moslimbroederschap Mohamed Badie.Mohammed Morsi, de eerste democratisch verkozen president in Eygpte, werd in juli 2013 na een jaar aan de macht afgezet in een militaire staatsgreep. De Moslimbroederschap, waartoe ook Morsi behoorde, werd destijds buiten de wet gesteld. Tienduizenden mensen werden opgepakt tijdens de repressie van de regering op deze en andere organisaties.In andere processen werd Morsi al veroordeeld tot lange gevangenisstraffen, voor onder meer aanzetten tot geweld en spionage.(Belga/SK)