Tientallen doden nadat tribune instort bij bedevaart in Israël

© Reuters

In het noorden van Israël zijn vrijdag minstens 28 doden gevallen nadat een tribune instortte tijdens een drukbezocht religieus feest. Dat melden de hulpdiensten. Tientallen anderen raakten gewond.

Volgens de hulpdiensten zijn ongeveer 50 mensen gewond geraakt. De toestand van sommige slachtoffers is kritiek. Verschillende gewonden werden per helikopter naar ziekenhuizen gebracht. De politie sloot de toegangswegen tot het feest af.

Het incident vond plaats bij een bedevaart van duizenden ultraorthodoxe joden in de stad Meron, het noorden van Israël. Het was de grootste openbare bijeenkomst sinds de uitbraak van de corona-epidemie in het land. De pelgrims vierden Lag Baomer. Diepgelovige joden verzamelen zich dan bij de berg Meron, waar een vereerde rabbijn en schriftgeleerde uit de tweede eeuw begraven ligt.

De autoriteiten hadden toestemming gegeven voor een bijeenkomst met 10.000 aanwezigen, maar volgens organisatoren zijn er meer dan 650 volle touringcars op de pelgrimage afgekomen, met ongeveer 30.000 bedevaartgangers. Er waren ongeveer 5.000 politieagenten op de been, die incidenten moesten voorkomen bij het feest, waarbij vreugdevuren worden aangestoken.

De Israëlische president Reuven Rivlin schreef op Twitter dat hij de berichten uit Meron volgde en bad voor het herstel van de gewonden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content