Blake stond voor zijn hotel in Manhattan rustig te wachten op een auto die hem naar The US open zou brengen, toen eerst één en uiteindelijk vijf agenten in burger hem hardhandig arresteerden. Blake is zwart, alle agenten waren wit.

HIj was, verklaarde de politie, verward met de verdachte in een zaak van identiteits- en creditcardfraude.

De video bevestigt wat Blake zelf eerder zei: dat hem niets was gevraagd en dat hij meteen tegen de grond was gewerkt. Hij had na afloop bloeduitstoringen, onder meer aan zijn oog.

Op één punt krijgt de gewezen tennisster voldoening. Zowel burgemeester Bill de Blasio als politiecommissaris Bill Bratton hebben hun verontschuldigingen overgemaakt. De agent in de video is zijn wapen en zijn "badge" ontnomen.

Zei commissaris Bratton: "Blake leek geweldig op de verdachte die we zochten. Ze konden tweelingen geweest zijn."

De zaak volgt na een serie geweldplegingen van witte agenten op zwarte "verdachten", onder meer in New York.

(RR)

Blake stond voor zijn hotel in Manhattan rustig te wachten op een auto die hem naar The US open zou brengen, toen eerst één en uiteindelijk vijf agenten in burger hem hardhandig arresteerden. Blake is zwart, alle agenten waren wit.HIj was, verklaarde de politie, verward met de verdachte in een zaak van identiteits- en creditcardfraude.De video bevestigt wat Blake zelf eerder zei: dat hem niets was gevraagd en dat hij meteen tegen de grond was gewerkt. Hij had na afloop bloeduitstoringen, onder meer aan zijn oog.Op één punt krijgt de gewezen tennisster voldoening. Zowel burgemeester Bill de Blasio als politiecommissaris Bill Bratton hebben hun verontschuldigingen overgemaakt. De agent in de video is zijn wapen en zijn "badge" ontnomen.Zei commissaris Bratton: "Blake leek geweldig op de verdachte die we zochten. Ze konden tweelingen geweest zijn."De zaak volgt na een serie geweldplegingen van witte agenten op zwarte "verdachten", onder meer in New York.(RR)