Strauss-Kahn geconfronteerd met Banon

© EPA

In Parijs werden ex-topman van het International Monetair Fonds (IMF) Strauss-Kahn en Franse journaliste Tristane Banon met elkaar geconfronteerd.

Donderdagochtend werden de ex-topman van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Dominique Strauss-Kahn (DSK) en de Franse journaliste Tristane Banon met elkaar geconfronteerd door de politie. Banon beschuldigt Strauss-Kahn van poging tot verkrachting in 2003. De ontmoeting donderdagochtend maakt deel uit van het vooronderzoek van het Franse gerecht naar DSK. Justitie zou daarna kunnen besluiten om een zaak tegen Strauss-Kahn te beginnen. Na de tweeënhalfuur durende ontmoeting ging DSK weg zonder commentaar. Eén van zijn advocaten, Mr. Henri Leclerc verklaarde na afloop dat geen van de partijen hun versie van de feiten hebben gewijzigd.

De 32-jarige journaliste diende klacht in begin juli tegen DSK. Ze beweert dat DSK haar probeerde te verkrachten tijdens een beroepsmatig onderhoud in een appartement in Parijs in februari 2003. Dominique Strauss-Kahn heeft dit altijd ontkend. In die periode rezen de eerste twijfels over de geloofwaardigheid van het kamermeisje dat DSK ervan beschuldigde haar te hebben proberen verkrachten in een hotel in Manhattan.

In zijn bekentenis op de Franse televisiezender TF1 op 18 september bevestigde DSK dat hij geen enkel geweld heeft gebruikt tegen de Franse journaliste tijdens hun ontmoeting in 2003. ‘Ik ben opgeroepen als getuige. Ik heb de waarheid verteld over die ontmoeting, geen enkele daad van agressie of geweld heeft plaatsgevonden en meer heb ik daar niet aan toe te voegen’, aldus de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds. (Belga/EVDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content