De 200 migranten kwamen uit een opvangcentrum in het Italiaanse Ventimiglia en trokken vervolgens de grens over naar het Franse Menton, melden Franse media. De Franse autoriteiten hebben de migranten onmiddellijk terug naar Italië gestuurd.

In een mededeling zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve dat de ordediensten "een einde hebben gemaakt aan de poging tot oversteek van de Frans-Italiaanse grens door ongeveer 200 migranten".

Volgens het Franse persagentschap AFP zijn vier activisten van de organisatie No Borders opgepakt. Zij zouden de migranten geholpen hebben om de grens over te steken.

Cazeneuve herhaalt in zijn mededeling 'de absolute vastberadenheid van de regering om te strijden tegen illegale immigratie'. (Belga/BO)

De 200 migranten kwamen uit een opvangcentrum in het Italiaanse Ventimiglia en trokken vervolgens de grens over naar het Franse Menton, melden Franse media. De Franse autoriteiten hebben de migranten onmiddellijk terug naar Italië gestuurd. In een mededeling zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve dat de ordediensten "een einde hebben gemaakt aan de poging tot oversteek van de Frans-Italiaanse grens door ongeveer 200 migranten". Volgens het Franse persagentschap AFP zijn vier activisten van de organisatie No Borders opgepakt. Zij zouden de migranten geholpen hebben om de grens over te steken. Cazeneuve herhaalt in zijn mededeling 'de absolute vastberadenheid van de regering om te strijden tegen illegale immigratie'. (Belga/BO)