In de loop van zondag zal Leslie verder landinwaarts over Portugal en Spanje trekken, zo verwachten de weerdiensten. Daarbij zijn nog windstoten mogelijk van meer dan 110 kilometer per uur. Er wordt ook veel regen voorspeld, die mogelijk tot overstromingen kan leiden. Tegen zondagavond zou de storm moeten gaan liggen.

Lokale media maken melding van bijna vijftig vluchten die in Portugal werden afgelast. Honderdduizenden inwoners zitten zonder elektriciteit en meerdere tientallen mensen moesten hun huizen verlaten. De regio's die het zwaarst zijn getroffen zijn Lissabon, Leiria en Coimbra. Bomen werden ontworteld, daken beschadigd en kleine overstromingen vonden plaats.

In Spanje waarschuwt de meteorologische dienst dat vooral de regio's Asturië, Leon en Cantabrië met zware regenval moeten rekening houden.

In de loop van zondag zal Leslie verder landinwaarts over Portugal en Spanje trekken, zo verwachten de weerdiensten. Daarbij zijn nog windstoten mogelijk van meer dan 110 kilometer per uur. Er wordt ook veel regen voorspeld, die mogelijk tot overstromingen kan leiden. Tegen zondagavond zou de storm moeten gaan liggen.Lokale media maken melding van bijna vijftig vluchten die in Portugal werden afgelast. Honderdduizenden inwoners zitten zonder elektriciteit en meerdere tientallen mensen moesten hun huizen verlaten. De regio's die het zwaarst zijn getroffen zijn Lissabon, Leiria en Coimbra. Bomen werden ontworteld, daken beschadigd en kleine overstromingen vonden plaats.In Spanje waarschuwt de meteorologische dienst dat vooral de regio's Asturië, Leon en Cantabrië met zware regenval moeten rekening houden.