Storm Leslie bereikt Portugal

Een satelietbeeld van het Spaans Agentschap voor Meteorologie toont hoe de storm Leslie Portugal en Spanje nadert. (13 oktober 2018). © AFP PHOTO / AEMET HANDOUT

Storm Leslie is in de nacht van zaterdag op zondag aan land gegaan in Portugal, ter hoogte van Figueira da Foz op zo’n 200 kilometer ten noorden van Lissabon. Daarbij werden volgens het orkaancentrum in Miami windsnelheden tot 110 kilometer per uur gemeten. Leslie, die eerder nog de kracht van een orkaan had, zwakte dus af naar een tropische storm.

In de loop van zondag zal Leslie verder landinwaarts over Portugal en Spanje trekken, zo verwachten de weerdiensten. Daarbij zijn nog windstoten mogelijk van meer dan 110 kilometer per uur. Er wordt ook veel regen voorspeld, die mogelijk tot overstromingen kan leiden. Tegen zondagavond zou de storm moeten gaan liggen.

Lokale media maken melding van bijna vijftig vluchten die in Portugal werden afgelast. Honderdduizenden inwoners zitten zonder elektriciteit en meerdere tientallen mensen moesten hun huizen verlaten. De regio’s die het zwaarst zijn getroffen zijn Lissabon, Leiria en Coimbra. Bomen werden ontworteld, daken beschadigd en kleine overstromingen vonden plaats.

In Spanje waarschuwt de meteorologische dienst dat vooral de regio’s Asturië, Leon en Cantabrië met zware regenval moeten rekening houden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content