Spaanse premier Sánchez behoudt vertrouwen van parlement

Spaans premier Pedro Sanchez © Belga Image

De linkse minderheidsregering van de Spaanse premier Pedro Sánchez behoudt ruimschoots het vertrouwen van het parlement. Een motie van wantrouwen van de rechtspopulistische partij Vox werd verworpen met 298 tegen 52 stemmen.

De vooraf al kansloos geachte motie leek vooral een poging van Vox-partijleider Santiago Abascal om aandacht te krijgen. De rechtse oppositiepartij Partido Popular noemde de motie een ‘circusshow’.

Alleen de Vox-parlementsleden stemden voor. Zij hebben geen vertrouwen in de volgens hen ‘criminele’ regeringsaanpak van de corona-epidemie. Het land van 47 miljoen inwoners stelde woensdag de miljoenste besmetting vast. Meer dan 34.000 mensen zijn aan COVID-19 overleden.

Minister van Volksgezondheid Salvador Illa zei eerder op de dag dat drastische maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding tegen te gaan. De regering is in gesprek met regionale autoriteiten over nieuwe restricties.

Het was de vijfde keer in de geschiedenis dat in Spanje een motie van wantrouwen werd ingediend sinds het land in de jaren zeventig afscheid nam van de dictatuur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content