De partij van eurocommissaris Frans Timmermans kreeg 18,4 procent van de stemmen, goed voor vijf van de in totaal 26 Nederlandse zetels in het Europees Parlement. De partij wint aldus twee zetels. De rechtsliberale VVD en het christendemocratische CDA, twee regeringspartijen, volgen met allebei vier zetels. De VVD van premier Mark Rutte wint er één en het CDA verliest er één.

Het linksliberale D66, ook een regeringspartij, komt uit op twee zetels, een verlies van twee. Groenlinks wint één zetel om er drie te hebben, de Socialistische Partij (SP) verliest een zitje en houdt er één over na opvallend hard campagne tegen Timmermans te hebben gevoerd.

De rechtspopulistische nieuwkomer Forum voor Democratie, in maart nog de grootste bij de provincieraadsverkiezingen, moet genoegen nemen met drie zetels. Eveneens rechtspopulistisch houdt de Partij voor de Vrijheid (PVV) één van de vier zetels over die ze in het Europees Parlement had. Daarmee is de partij van Geert Wilders de grote verliezer.

De gecombineerde fractie van de 'christelijk-sociale' regeringspartij ChristenUnie en de oppositionele conservatieve Staatkundig Gereformeerde Partij SGP behoudt haar huidige twee zetels. De seniorenpartij 50PLUS heeft eveneens een zetel behaald. Vijf jaar geleden kwam de ouderenpartij net tekort voor een plekje in het Europees Parlement. De Partij voor de Dieren daarentegen raakt haar enige zetel kwijt.

Volgens de NOS bedraagt de foutmarge in deze exitpoll één zetel. De bekendmaking van de officiële uitslag is pas zondagavond.

Lees ook: Frans Timmermans: 'Het gebrek aan migratiesolidariteit heeft diepe wonden geslagen in Europa'

De partij van eurocommissaris Frans Timmermans kreeg 18,4 procent van de stemmen, goed voor vijf van de in totaal 26 Nederlandse zetels in het Europees Parlement. De partij wint aldus twee zetels. De rechtsliberale VVD en het christendemocratische CDA, twee regeringspartijen, volgen met allebei vier zetels. De VVD van premier Mark Rutte wint er één en het CDA verliest er één. Het linksliberale D66, ook een regeringspartij, komt uit op twee zetels, een verlies van twee. Groenlinks wint één zetel om er drie te hebben, de Socialistische Partij (SP) verliest een zitje en houdt er één over na opvallend hard campagne tegen Timmermans te hebben gevoerd. De rechtspopulistische nieuwkomer Forum voor Democratie, in maart nog de grootste bij de provincieraadsverkiezingen, moet genoegen nemen met drie zetels. Eveneens rechtspopulistisch houdt de Partij voor de Vrijheid (PVV) één van de vier zetels over die ze in het Europees Parlement had. Daarmee is de partij van Geert Wilders de grote verliezer. De gecombineerde fractie van de 'christelijk-sociale' regeringspartij ChristenUnie en de oppositionele conservatieve Staatkundig Gereformeerde Partij SGP behoudt haar huidige twee zetels. De seniorenpartij 50PLUS heeft eveneens een zetel behaald. Vijf jaar geleden kwam de ouderenpartij net tekort voor een plekje in het Europees Parlement. De Partij voor de Dieren daarentegen raakt haar enige zetel kwijt.Volgens de NOS bedraagt de foutmarge in deze exitpoll één zetel. De bekendmaking van de officiële uitslag is pas zondagavond.