Bij een schietpartij in de middelbare school Alexis de Tocqueville in Grasse, in het zuidoosten van Frankrijk, zijn donderdagmiddag drie lichtgewonden gevallen. Een van hen is het schoolhoofd, de twee anderen zijn leerlingen. Een persoon is opgepakt: het gaat om een 17-jarige leerling van de school, die verscheidene wapens - een geweer, een pistool, een revolver en twee granaten - bij zich had, maar blijkbaar enkel het geweer heeft gebruikt. De 17-jarige handelde naar verluidt op eigen houtje. Eliteagenten van RAID waren ingezet om te interveniëren.

Geen terrorisme

Plaatselijk politicus Christian Estrosi maakte duidelijk dat het onderzoek geenszins in de richting van een terreurdaad gaat. De student zou een geweer, twee handvuurwapens en twee granaten bij zich hebben gehad. Volgens het plaatselijke bestuur lag een conflict tussen twee leerlingen aan de basis van het incident.

De gearresteerde was niet bij de veiligheidsdiensten bekend. Onbeantwoord is de vraag of alle wapens die hij bij zich had, wel degelijk functioneerden. Over een mogelijke tweede dader is evenmin weinig duidelijk. Een bericht als zou er een mededader zijn geweest, die op de vlucht is geslagen, heeft geen officiële bevestiging.

Bij een schietpartij in de middelbare school Alexis de Tocqueville in Grasse, in het zuidoosten van Frankrijk, zijn donderdagmiddag drie lichtgewonden gevallen. Een van hen is het schoolhoofd, de twee anderen zijn leerlingen. Een persoon is opgepakt: het gaat om een 17-jarige leerling van de school, die verscheidene wapens - een geweer, een pistool, een revolver en twee granaten - bij zich had, maar blijkbaar enkel het geweer heeft gebruikt. De 17-jarige handelde naar verluidt op eigen houtje. Eliteagenten van RAID waren ingezet om te interveniëren.Plaatselijk politicus Christian Estrosi maakte duidelijk dat het onderzoek geenszins in de richting van een terreurdaad gaat. De student zou een geweer, twee handvuurwapens en twee granaten bij zich hebben gehad. Volgens het plaatselijke bestuur lag een conflict tussen twee leerlingen aan de basis van het incident.De gearresteerde was niet bij de veiligheidsdiensten bekend. Onbeantwoord is de vraag of alle wapens die hij bij zich had, wel degelijk functioneerden. Over een mogelijke tweede dader is evenmin weinig duidelijk. Een bericht als zou er een mededader zijn geweest, die op de vlucht is geslagen, heeft geen officiële bevestiging.