Saif al-Islam Khaddafi houdt onschuld vol

© Image Globe

Het ICC zegt via tussenpersonen informele contacten te hebben met de zoon van de gedode Muammar Khaddafi.

Saif al-Islam, de zoon van de gedode voormalige Libische leider Muammar Khaddafi, zegt dat hij onschuldig is aan misdaden tegen de menselijkheid.

Dat heeft hoofdaanklager Luis Moreno Ocampo van het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag gezegd aan persagentschap Reuters.

Tussenpersonen

Het ICC wil Saif al-Islam (39) vervolgen voor misdaden tegen de menselijkheid tijdens de opstand in Libië. Volgens het ICC gold hij als de officieuze opvolger van zijn vader en was hij de feitelijke eerste minister van het omvergeworpen regime.

Het ICC zegt niet te weten waar Saif al-Islam momenteel is, maar Moreno-Ocampo bevestigde gisteren dat het via tussenpersonen informele contacten met hem heeft in verband met een eventuele overgave. “Mensen die banden hebben met Saif hebben contact met mensen die banden hebben met ons,” aldus Moreno-Ocampo.

Volgens Moreno-Ocampo is aan Saif al-Islam duidelijk gemaakt dat, wanneer hij zich ter beschikking van het ICC stelt, hij het recht heeft gehoord te worden en onschuldig zal zijn tot het tegendeel bewezen is. (KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content