'Dat onze partij hem de nominatie heeft toegekend, geeft hem geen onbeperkte toelating om de besten onder ons te beledigen', zo citeren Amerikaanse media John McCain.

'Ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik het oneens ben met mr. Trump. Ik hoop dat de Amerikanen begrijpen dat de uitspraken van uitspraken geen afspiegeling zijn van de overtuigingen van onze Republikeinse partij', aldus de senator.

Toespraak

Op de Democratische Nationale Conventie had advocaat Khizr Khan, vader van de in 2004 in Irak omgekomen kapitein Humayun Khan (toen 27), een vurig pleidooi gehouden voor Hillary Clinton en tegen de uithalen van Donald Trump over immigratie en moslims. 'U hebt niets opgeofferd, u hebt niemand verloren', zei Khan onder meer in een emotionele toespraak die een van de hoogtepunten werd van de conventie in Philadelphia.

Trump reageerde door zich af te vragen of Clinton de toespraak had geschreven en haalde ook uit naar de moeder van de overleden soldaat, die in stilte naast haar echtgenoot stond. 'Ze had waarschijnlijk toch niet het recht om iets te zeggen', zei hij.

Verschillende Democraten en ook vader Khan hadden de Republikeinen daarop opgeroepen om afstand te nemen van Trump. In zijn mededeling bedankte McCain de Khans zelfs om naar de VS te komen.

Verwijten

Zelf kreeg de 78-jarige McCain vorig jaar het verwijt van Donald Trump dat hij geen oorlogsheld is.

McCain zat zes jaar lang vast in de beruchte Noord-Vietnamese Hanoi Hilton-gevangenis nadat hij in oktober 1967 tijdens een bombardementsmissie werd neergehaald. Uiteindelijk keerde hij in 1973 aan het einde van de Vietnamoorlog samen met zeshonderd andere krijgsgevangenen als held terug naar de VS, maar Trump trekt die heldenstatus dus in twijfel. (KVDA/SD)

'Dat onze partij hem de nominatie heeft toegekend, geeft hem geen onbeperkte toelating om de besten onder ons te beledigen', zo citeren Amerikaanse media John McCain. 'Ik kan niet genoeg benadrukken hoezeer ik het oneens ben met mr. Trump. Ik hoop dat de Amerikanen begrijpen dat de uitspraken van uitspraken geen afspiegeling zijn van de overtuigingen van onze Republikeinse partij', aldus de senator.Op de Democratische Nationale Conventie had advocaat Khizr Khan, vader van de in 2004 in Irak omgekomen kapitein Humayun Khan (toen 27), een vurig pleidooi gehouden voor Hillary Clinton en tegen de uithalen van Donald Trump over immigratie en moslims. 'U hebt niets opgeofferd, u hebt niemand verloren', zei Khan onder meer in een emotionele toespraak die een van de hoogtepunten werd van de conventie in Philadelphia.Trump reageerde door zich af te vragen of Clinton de toespraak had geschreven en haalde ook uit naar de moeder van de overleden soldaat, die in stilte naast haar echtgenoot stond. 'Ze had waarschijnlijk toch niet het recht om iets te zeggen', zei hij.Verschillende Democraten en ook vader Khan hadden de Republikeinen daarop opgeroepen om afstand te nemen van Trump. In zijn mededeling bedankte McCain de Khans zelfs om naar de VS te komen.Zelf kreeg de 78-jarige McCain vorig jaar het verwijt van Donald Trump dat hij geen oorlogsheld is. McCain zat zes jaar lang vast in de beruchte Noord-Vietnamese Hanoi Hilton-gevangenis nadat hij in oktober 1967 tijdens een bombardementsmissie werd neergehaald. Uiteindelijk keerde hij in 1973 aan het einde van de Vietnamoorlog samen met zeshonderd andere krijgsgevangenen als held terug naar de VS, maar Trump trekt die heldenstatus dus in twijfel. (KVDA/SD)