Reddingsschip pikt tientallen migranten op in de Middellandse Zee

De Ocean Viking. © Belga Image

Reddingsschip Ocean Viking heeft bij een vierde reddingsoperatie in de Middellandse Zee 67 opvarenden van een boot in nood opgepikt. De avond voordien had de ngo al gemeld dat bij een eerdere operatie 21 opvarenden gered werden.

Twintig van de geredde opvarenden zijn niet-begeleide minderjarigen. De Ocean Viking heeft inmiddels 130 geredde mensen aan boord. Het schip opereerde de voorbije dagen in dat centrale deel van de Middellandse Zee. Zoals steeds redden ze migranten en asielzoekers die met gammele vaartuigen de oversteek wagen van Noord-Afrika naar de Europese Unie.

Libische kustwacht

Zaterdagavond meldde de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties nog dat de Libische kustwacht meer dan 120 mensen opgepikt heeft en hen teruggebracht naar Libië.

Voor een pak andere andere mensen liep de oversteek waarschijnlijk noodlottig af. Minstens 43 personen zijn vermist nadat hun vaartuig in de nacht van vrijdag op zaterdag ten onder ging ter hoogte van Tunesië. Het schip had 127 migranten en vluchtelingen aan boord die Europa poogden te bereiken, meldt de Tunesische Rode Halve Maan.

Partner Content