Rebellen zouden Muammar Khaddafi op het spoor zijn

© Reuters

De geruchtenmolen over waar de Libische leider Muammar Khaddafi zich zou bevinden, draait op volle toeren. Volgens de laatste berichten zou hij zich in een ziekenhuis nabij Tajoera bevinden.

Niemand lijkt te weten waar de Libische leider Khaddafi zich momenteel echt bevindt. De Arabische nieuwszender al-Arabiya meent te weten dat hij zich ophoudt in een ziekenhuis nabij Tajoera ten oosten van de hoofdstad. Binnen enkele uren zou er meer duidelijkheid komen, aldus de Arabische nieuwszender al-Arabiya.

Het blijft gissen waar Muammar Khaddafi zich nu echt bevindt nadat de rebellen dit weekend steeds meer en meer terrein wonnen op de aanhangers van Khaddafi. Volgens het Pentagon had Khaddafi Libië alvast niet verlaten. “Wij beschikken over geen informatie dat hij het land heeft verlaten”, zei David Lapan van het Pentagon maandag tegenover verslaggevers.

Er gaan nu berichten dat de onder zware druk geraakte Libische leider zich in een ziekenhuis in of nabij Tajoera ten oosten van Tripoli zou bevinden, zo hebben de Britse zender BBC en de Arabische nieuwszender al-Arabiya maandag gemeld. Al-Arabiya kreeg van een verslaggever te horen dat Kaddhafi zich in het Tajoera-Cardiac ziekenhuis zou vertoeven. Het is onduidelijk of hij daar een behandeling zou ondergaan dan wel of hij zich er een schuilplaats zou hebben gezocht.

Binnenkort duidelijkheid?

Volgens secretaris-generaal Ibrahim Saad van het Nationaal Front voor de Bevrijding van Libië kennen de rebellen de verblijfplaats van Kaddhafi en komt er binnen enkele uren een mededeling ter zake, aldus al-Arabiya. (Belga/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content