Hij is gearresteerd op basis van de omstreden nieuwe veiligheidswet, aldus een naaste medewerker van hem en een politiebron.

'Jimmy Lai wordt momenteel gearresteerd wegens samenspanning met buitenlandse mogendheden', schreef Mark Simon, een collega van Lai, op Twitter.

Een politiebron vertelde AFP dat Lai was gearresteerd op beschuldiging van samenspannen met buitenlandse troepen, een van de nieuwe nationale veiligheidsdelicten, en voor fraude.

Tientallen politieagenten hebben maandagochtend een huiszoeking uitgevoerd in de kantoren van Apple Daily, zo blijkt uit beelden die live door de journalisten van de krant werden verspreid.

Hij is gearresteerd op basis van de omstreden nieuwe veiligheidswet, aldus een naaste medewerker van hem en een politiebron.'Jimmy Lai wordt momenteel gearresteerd wegens samenspanning met buitenlandse mogendheden', schreef Mark Simon, een collega van Lai, op Twitter. Een politiebron vertelde AFP dat Lai was gearresteerd op beschuldiging van samenspannen met buitenlandse troepen, een van de nieuwe nationale veiligheidsdelicten, en voor fraude.Tientallen politieagenten hebben maandagochtend een huiszoeking uitgevoerd in de kantoren van Apple Daily, zo blijkt uit beelden die live door de journalisten van de krant werden verspreid.