"We verlaten deze regering met de borst vooruit. Mijn ontslag betekent het einde van deze coalitie", aldus Gowin, die ook minister van Ontwikkelingssamenwerking was. Een regeringswoordvoerder liet eerder op de dag weten dat Gowin uit zijn functie ontslagen werd omdat hij te weinig had bijgedragen tot de economische hervormingen.

De coalitie van drie partijen wordt geleid door Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van Morawiecki. De regering moest al rekenen op steun van andere rechtse partijen sinds drie leden van PiS in juni opstapten, waardoor de coalitie geen meerderheid meer telde in het parlement.

"We verlaten deze regering met de borst vooruit. Mijn ontslag betekent het einde van deze coalitie", aldus Gowin, die ook minister van Ontwikkelingssamenwerking was. Een regeringswoordvoerder liet eerder op de dag weten dat Gowin uit zijn functie ontslagen werd omdat hij te weinig had bijgedragen tot de economische hervormingen. De coalitie van drie partijen wordt geleid door Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van Morawiecki. De regering moest al rekenen op steun van andere rechtse partijen sinds drie leden van PiS in juni opstapten, waardoor de coalitie geen meerderheid meer telde in het parlement.