Politie met grote middelen uitgerukt in Zürich

© /

In de Zwitserse stad Zürich rukte de politie met de grote middelen uit en gebruikte vuurwapens bij een arrestatie.

Ook ziekenwagens begaven zich naar een plaats in het noordelijke oude stadsdeel, zo hebben Zwitserse media op gezag van ooggetuigen bericht.

Een medewerker van een restaurant vertelde het nieuwsportaal 20 Minuten dat hij voor het gebouw iemand neergeschoten heeft zien liggen. Een andere oogggetuige zegt dat de politie een auto met schoten tot staan gebracht en een verdachte heeft opgepakt. Een woordvoerder van de stedelijke politie heeft gezegd dat de politie vuurwapens heeft gebruikt bij een arrestatie en dat een gearresteerd iemand gewond naar een ziekenhuis is overgebracht.

Volgens het blad Blick is de politie zwaarbewapend aangekomen bij een huis in de Scheuchzerstrasse in wijk Kreis 6 en daar is een man de oprit met een auto opgereden. Dan zijn er blijkbaar schoten gevallen, is de autobestuurder gevlucht en kwam het tot een achtervolging. De vluchteling botste met zijn wagen tegen een politievoertuig en keerde terug. Inmiddels gaf de politie bouwvakkers op een werf bevel zich te verschuilen in een put. De man is dan met zijn auto tegen een betonmolen geknald, waarna er weer zou zijn geschoten. De politie heeft een hevig aan het been bloedende man uit de gevluchte Mercedes gehaald. Hij is gearresteerd en naar een ziekenhuis overgebracht.

Terwijl de politie nog geen verdere details over de grootschalige operatie in Zürich kwijt wil, sluit ze tegenover het Duitse persbureau DPA wel een terroristische daad uit. Ook berichten van omwonenden dat iemand is gedood, worden door de politie ontkend. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content