Een gewapende jongen van 17 jaar heeft maandag in het Franse Besançon een tijd enkele kinderen en een leraar in een kleuterschool gegijzeld. Een speciale eenheid van de politie maakte een einde aan de gijzeling.

De dader drong de school maandagmorgen binnen met twee zwaarden en nam een twintigtal kinderen van vier tot zes jaar in gijzeling. In de loop van de ochtend liet hij er geleidelijk veertien gaan.

De politie sloot het terrein rond de school af. Volgens AFP vroeg de gijzelnemer op een bepaald moment een wapen om zelfmoord te kunnen plegen. UIteindelijk kwam een speciale eenheid van de politie tussenbeide om een einde te maken aan de gijzeling.

De dader lijdt naar verluidt aan depressies en had de afgelopen dagen zijn geneesmiddelen niet ingenomen.

Een gewapende jongen van 17 jaar heeft maandag in het Franse Besançon een tijd enkele kinderen en een leraar in een kleuterschool gegijzeld. Een speciale eenheid van de politie maakte een einde aan de gijzeling. De dader drong de school maandagmorgen binnen met twee zwaarden en nam een twintigtal kinderen van vier tot zes jaar in gijzeling. In de loop van de ochtend liet hij er geleidelijk veertien gaan. De politie sloot het terrein rond de school af. Volgens AFP vroeg de gijzelnemer op een bepaald moment een wapen om zelfmoord te kunnen plegen. UIteindelijk kwam een speciale eenheid van de politie tussenbeide om een einde te maken aan de gijzeling.De dader lijdt naar verluidt aan depressies en had de afgelopen dagen zijn geneesmiddelen niet ingenomen.