Met hulp van de politie konden ze uiteindelijk toch worden geëvacueerd, melden internationale media.

Protest

De betogers protesteerden tegen een omstreden verhoging van de staatsuitgaven voor 2013 die de nieuwe regering wil doorvoeren. Ze scandeerden voor het parlementsgebouw slogans als 'Mafia!' en 'Neem ontslag!' en verhinderden onder andere dat een fors bewaakte bus vol parlementariërs kon vertrekken.

In Bulgarije wordt nu al 40 dagen geprotesteerd tegen de nieuwe regering van socialisten en de Turkenpartij DPS die in mei tot stand kwam.

Steun

Eurocommissaris Viviane Reding, die gisteren in Bulgarije was, heeft haar steun uitgesproken voor de betogers. 'Hier in Sofia gaat mijn sympathie uit naar de Bulgaarse burgers die protesteren tegen corruptie,' schreef ze op Twitter.

Here in Sofia today, my sympathy is with the Bulgarian citizens who are protesting against corruption #EUdeb8 http://t.co/NoBGZmcDCw

-- Viviane Reding (@VivianeRedingEU) July 23, 2013

Met hulp van de politie konden ze uiteindelijk toch worden geëvacueerd, melden internationale media. Protest De betogers protesteerden tegen een omstreden verhoging van de staatsuitgaven voor 2013 die de nieuwe regering wil doorvoeren. Ze scandeerden voor het parlementsgebouw slogans als 'Mafia!' en 'Neem ontslag!' en verhinderden onder andere dat een fors bewaakte bus vol parlementariërs kon vertrekken. In Bulgarije wordt nu al 40 dagen geprotesteerd tegen de nieuwe regering van socialisten en de Turkenpartij DPS die in mei tot stand kwam. Steun Eurocommissaris Viviane Reding, die gisteren in Bulgarije was, heeft haar steun uitgesproken voor de betogers. 'Hier in Sofia gaat mijn sympathie uit naar de Bulgaarse burgers die protesteren tegen corruptie,' schreef ze op Twitter. Here in Sofia today, my sympathy is with the Bulgarian citizens who are protesting against corruption #EUdeb8 http://t.co/NoBGZmcDCw -- Viviane Reding (@VivianeRedingEU) July 23, 2013