Peiling: Clinton zou het halen van Trump

Hillary Clinton © REUTERS

Volgens een woensdag vrijgegeven nieuwe peiling van CNN/ORC haalt de vroegere First Lady Hillary Clinton het van de vermoedelijke Republikeinse genomineerde Donald Trump bij de eigenlijke slag om het Witte Huis.

De peiling, die rond was voor Trump dinsdag de primary van Indiana won en voor zijn tegenstrever Ted Cruz uit de race stapte, leert dat de Democratische kandidate Clinton 54 procent van de stemintenties heeft, tegen 41 voor Trump. Dat is haar grootste voorsprong sinds juli, zegt nieuwszender CNN.

Als de vroegere minister van Buitenlandse Zaken zou moeten opkomen tegen de enige nog resterende Republikeinse rivaal van Trump, gouverneur John Kasich van Ohio, zou ze zeven procentpunt achterliggen.

Bernie Sanders

Haar eigen Democratische rivaal Bernie Sanders zou het in ieder geval beter doen indien hij in november tegen de twee Republikeinen zou moeten opboksen. Sanders zou Trump met zestien procentpunt voorsprong verslaan, Kasich met vier procentpunt.

De peiling liep tussen 28 april en 1 mei bij 1.001 volwassenen, onder wie 890 geregistreerde kiezers. In die laatste categorie bedraagt de foutenmarge plus en minus 3,5 procentpunt. (Belga/TE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content