Deelnemers hadden kort na de start van de mars, volgens ooggetuigen, met flessen en vuurwerk naar de agenten gegooid en met hen gevochten. De politie heeft traansgas en het waterkanon ingezet. 'Er heerste een agressieve en verhitte stemming', aldus een politiewoordvoerder.

Verschillende betogingen

In Keulen werden nog betogingen gehouden, door antiracisme- en antiseksime-organisates, nadat op oudejaar verschillende vrouwen aangevallen en aangerand waren door daders van overwegend Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst. Op die gelijktijdige tegenbetogingen kwamen ruim 1.300 betogers af. De Pegida-manifestatie telde zowat 450 deelnemers.

Ooggetuigen hebben het over verschillende gewonden, onder meer met snijwonden in het gezicht. In de West-Duitse stad waren 1.700 politieagenten ingezet.

Antwerpen

Ook in Antwerpen kwamen aanhangers van Pegida en tegenstanders op straat om te betogen. Lees meer. (Belga/KVDA)

Deelnemers hadden kort na de start van de mars, volgens ooggetuigen, met flessen en vuurwerk naar de agenten gegooid en met hen gevochten. De politie heeft traansgas en het waterkanon ingezet. 'Er heerste een agressieve en verhitte stemming', aldus een politiewoordvoerder.In Keulen werden nog betogingen gehouden, door antiracisme- en antiseksime-organisates, nadat op oudejaar verschillende vrouwen aangevallen en aangerand waren door daders van overwegend Noord-Afrikaanse en Arabische afkomst. Op die gelijktijdige tegenbetogingen kwamen ruim 1.300 betogers af. De Pegida-manifestatie telde zowat 450 deelnemers. Ooggetuigen hebben het over verschillende gewonden, onder meer met snijwonden in het gezicht. In de West-Duitse stad waren 1.700 politieagenten ingezet.Ook in Antwerpen kwamen aanhangers van Pegida en tegenstanders op straat om te betogen. Lees meer. (Belga/KVDA)