De Duitse islamkritische beweging Pegida staat, na heftig intern krakeel en het opstappen van de helft van de leiding, op het punt te splitsen.

Vroegere leden van het organisatorisch team rond voormalig woordvoerster Kathrin Oertel plannen klaarblijkelijk een nieuwe beweging te stichten. "Wij positioneren ons nu helemaal opnieuw", zei Bernd-Volker Lincke aan het Duitse persbureau DPA.

'Beweging voor Directe Democratie'

Samen met Oertel werkt hij nu aan de uitbouw en de inhoud. Asielbeleid zal volgens hem naar de achtergrond verhuizen, terwijl er meer klemtoon zal liggen op binnenlandse veiligheid en directe democratie. De nieuwe standpunten worden nog voor 9 februari voorgesteld, de dag waarop Pegida een nieuwe bijeenkomst in Dresden wil houden.

Pegida staat voor "Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland". Als mogelijke nieuwe naam voor de beweging circuleert volgens de Sächsische Zeitung "Beweging voor Directe Democratie in Europa". (Belga/WB)

De Duitse islamkritische beweging Pegida staat, na heftig intern krakeel en het opstappen van de helft van de leiding, op het punt te splitsen.Vroegere leden van het organisatorisch team rond voormalig woordvoerster Kathrin Oertel plannen klaarblijkelijk een nieuwe beweging te stichten. "Wij positioneren ons nu helemaal opnieuw", zei Bernd-Volker Lincke aan het Duitse persbureau DPA. Samen met Oertel werkt hij nu aan de uitbouw en de inhoud. Asielbeleid zal volgens hem naar de achtergrond verhuizen, terwijl er meer klemtoon zal liggen op binnenlandse veiligheid en directe democratie. De nieuwe standpunten worden nog voor 9 februari voorgesteld, de dag waarop Pegida een nieuwe bijeenkomst in Dresden wil houden. Pegida staat voor "Patriottische Europeanen tegen de Islamisering van het Avondland". Als mogelijke nieuwe naam voor de beweging circuleert volgens de Sächsische Zeitung "Beweging voor Directe Democratie in Europa". (Belga/WB)