Paus Franciscus: ‘Volg mij op Twitter en kom sneller in de hemel’

© Reuters

Voor jonge katholieken die niet aanwezig kunnen zijn op de Wereldjongerendagen is de smartphone mogelijk een nieuwe manier om de zaligheid te bereiken.

Naar aanleiding van de Wereldjongerendagen heeft het Vaticaan een opmerkelijke aankondiging gedaan: mensen die wegens fysieke of financiële redenen het evenement niet kunnen bijwonen, maar die online de activiteiten van de Werldjongerendagen en de tweets van paus Franciscus volgen, zullen hun tijd in het vagevuur kunnen beperken.

Het vagevuur is een soort tussenstadium op weg naar de hemel, waar gelovigen moeten boeten voor hun zonden vooraleer ze de hemel mogen betreden.

‘Je moet het ook menen’

De president van de Pauselijke Raad voor de Sociale Communicatiemiddelen, Claudio Maria Celli, benadrukt echter dat mensen het ook echt moeten menen. Het is niet de bedoeling dat je een aflaat krijgt door simpelweg iets op het internet aan te klikken, zegt hij in de Italiaanse krant Corriere della Sera.

Het systeem van aflaten lijkt in ieder geval de 21e eeuw te zijn binnen getreden. Het fenomeen kreeg in de Middeleeuwen een slechte naam omdat geldbeluste kerkelijke leiders aflaten voor grote sommen geld verkochten

De Wereldjongerendagen vinden plaats van 23 tot 28 juli in het Braziliaanse Rio De Janeiro. Mensen die aanwezig zijn krijgen eveneens een korter verblijf in het vagevuur. (TE)

Een ticketje naar de hemel? Klik hier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content