'Elke migrant moet als een brug naar verre volkeren en een pad naar de ontmoeting tussen religies en culturen worden beschouwd'. Dat stelt de kerkleider in een boodschap aan de vluchtelingendienst van de jezuïeten, meldde het Oostenrijkse katholieke persagentschap Kathpress woensdag.

De kerkleider klaagt in de boodschap de Europese afwijzing van - én de onverschilligheid voor vluchtelingen af. "Wie vervolging, oorlog, milieuschade of een onrechtvaardige verdeling van de rijkdommen moet ontvluchten, is een broeder waarmee wij ons brood, ons huis en ons leven moeten delen", aldus paus Franciscus. (Belga/NSK)

'Elke migrant moet als een brug naar verre volkeren en een pad naar de ontmoeting tussen religies en culturen worden beschouwd'. Dat stelt de kerkleider in een boodschap aan de vluchtelingendienst van de jezuïeten, meldde het Oostenrijkse katholieke persagentschap Kathpress woensdag.De kerkleider klaagt in de boodschap de Europese afwijzing van - én de onverschilligheid voor vluchtelingen af. "Wie vervolging, oorlog, milieuschade of een onrechtvaardige verdeling van de rijkdommen moet ontvluchten, is een broeder waarmee wij ons brood, ons huis en ons leven moeten delen", aldus paus Franciscus. (Belga/NSK)