Papandreou zou ‘exit’ niet zien zitten

© Reuters

De geruchten als zou de Griekse premier Papandreou zijn ontslag indienen bij de president, worden intussen alweer ontkend.

De geruchten als zou de Griekse premier Papandreou later zijn ontslag zou indienen bij de president, worden intussen alweer ontkend. De belangrijkste Griekse oppositieleider Antonis Samaras had opgeroepen tot een overgangsregering. Die zou dan de weg moeten vrijmaken naar nieuwe, vervroegde verkiezingen.

Het was de Britse zender BBC die als eerste met het nieuws van Papandreou’s exit kwam. Ook de Griekse openbare televisie bracht een bericht dat Papandreou naar de president trok. Een naaste medewerker van de premier verklaarde evenwel tegenover enkele journalisten dat Papandreou niet van plan zou zijn af te treden.

Toespraak

De Griekse premier, die nochtans zwaar onder vuur ligt voor zijn plannen om het Europese reddingsplan te laten onderwerpen aan een referendum, bereidt een toespraak voor. Die zal hij houden in aanloop naar de vertrouwensstemming, die gepland is voor vrijdagavond of zaterdag in de vroege ochtend.

Donderdagmiddag vindt met enige vertraging een bijzondere ministerraad plaats. Later op de dag zou de parlementaire fractie van de Pasok-partij samenzitten. Ook binnen zijn eigen partij ligt Papandreou alsmaar meer onder vuur. (Belga/SD/INM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content