‘Papandreou stapt op na vorming coalitieregering’

© reuters

De Griekse premier zal opstappen nadat de nieuwe overgangsregering is gevormd, dat verklaarde een woordvoerder van Papandreou’s PASOK partij volgens CNN.

Volgens CNN verklaarde een woordvoerder van Papandreou’s socialistische PASOK partij dat “de Griekse premier zal opstappen nadat de nieuwe overgangsregering is gevormd”. De Griekse televisie spreekt zelfs al over mogelijke opvolgers van de huidige eerste minister, met name Petros Moliviatis en Loukas Papaimos.

Zondag werd duidelijk dat oppositieleider Antonis Samaras het ontslag van premier Papandreou blijft eisen. De oppositiepartij Nieuwe Democratie is bereid mee te gaan in de “samenwerkingsregering” die Papandreou voorstelt, maar eist in ruil snelle verkiezingen én het vertrek van de premier.

“Zolang Papandreou niet beslist wat hij zal doen, blokkeert hij elke oplossing”, zei Samaras na zijn gesprek met president Papoulias. “Ik ben vastbesloten mijn steun te leveren. Als hij aftreedt zal alles zijn weg gaan.” Papandreou zelf liet de voorbije dagen al meermaals verstaan dat hij bereid is zijn ambt te lossen. (VF/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content