Opnieuw gevangene geëxecuteerd in Texas

(Archiefbeeld) Protesten tegen de executie van Edgar Tamayo in Huntsville, Texas in 2014. © Reuters

In de Amerikaanse staat Texas is woensdag een terdoodveroordeelde gevangene geëxecuteerd, aldus plaatselijke autoriteiten. Het gaat om de tweede executie dit jaar in de zuidelijke staat.

De 41-jarige Kosoul Chanthakoummane werd veroordeeld voor de moord op Sarah Walker, die in 2006 werd neergestoken en geslagen. Ondanks het feit dat zijn DNA onder de vingernagels van het slachtoffer is gevonden, net als bewijsmateriaal op de plaats delict, bleef Chanthakoummane volhouden onschuldig te zijn.

Hij had daarom verschillende keren geprobeerd tegen zijn veroordeling in beroep te gaan, waarbij hij aanvoerde dat het bewijs tegen hem onwetenschappelijk was. Maar een hof van beroep oordeelde dat het voldoende was om de executie alsnog te laten plaatsvinden.
‘Aan de familie van mevrouw Walker, ik hoop dat mijn dood jullie vrede brengt’, zei hij in zijn laatste woorden, volgens de Texaanse autoriteiten.

Texas, de grote conservatieve zuidelijke staat die de meeste gevangenen in de VS executeert, heeft in 2021 drie gevangenen ter dood gebracht en voor 2022 zijn nog drie executies gepland.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content