De krant NRC meldde donderdag dat voorzitter Thierry Baudet en partijsecretaris Rob Rooken van medebestuurder Henk Otten afwilden, vanwege een betaling die die laatste eerder dit jaar aan zichzelf deed. Otten erkende eerst de betaling in het bericht en spreekt van een 'vergoeding voor bovenmatige uren'.

Het borrelt in de partij sinds een interview met aanstaand senator Otten, dat zaterdag in NRC Handelsblad verscheen. Daarin nam Otten afstand van de stijl van Baudet. Hij vindt dat de leider de partij te ver naar rechts trekt. Volgens Baudet was er van interne strijd geen sprake.

Henk Otten meldde donderdagavond dan zelf dat hij meteen opstapt uit het partijbestuur van Forum voor Democratie (FVD). Hij doet dat 'in het partijbelang', meldt hij op Twitter. Otten spreekt van 'karaktermoord' door zijn mede-oprichters Thierry Baudet en Rob Rooken.

Ottens medebestuurders riepen hem eerder op af te treden omdat hij een 'greep in de kas' zou hebben gedaan. De positie van de beoogde fractievoorzitter van FVD in de Senaat, in het partijbestuur zou daardoor onhoudbaar zijn geworden.

De krant NRC meldde donderdag dat voorzitter Thierry Baudet en partijsecretaris Rob Rooken van medebestuurder Henk Otten afwilden, vanwege een betaling die die laatste eerder dit jaar aan zichzelf deed. Otten erkende eerst de betaling in het bericht en spreekt van een 'vergoeding voor bovenmatige uren'. Het borrelt in de partij sinds een interview met aanstaand senator Otten, dat zaterdag in NRC Handelsblad verscheen. Daarin nam Otten afstand van de stijl van Baudet. Hij vindt dat de leider de partij te ver naar rechts trekt. Volgens Baudet was er van interne strijd geen sprake. Henk Otten meldde donderdagavond dan zelf dat hij meteen opstapt uit het partijbestuur van Forum voor Democratie (FVD). Hij doet dat 'in het partijbelang', meldt hij op Twitter. Otten spreekt van 'karaktermoord' door zijn mede-oprichters Thierry Baudet en Rob Rooken. Ottens medebestuurders riepen hem eerder op af te treden omdat hij een 'greep in de kas' zou hebben gedaan. De positie van de beoogde fractievoorzitter van FVD in de Senaat, in het partijbestuur zou daardoor onhoudbaar zijn geworden.