De Oekraïense president Petro Porosjenko had maandag al een decreet ondertekend om de krijgswet af te kondigen nadat Russische troepen drie Oekraïense marineschepen nabij het schiereiland de Krim in beslag hebben genomen. Het parlement kwam daarna bijeen voor een crisisvergadering en de parlementsleden moesten binnen 48 uur over de krijgswet oordelen.

Normaliter zou de krijgswet 60 dagen ingevoerd worden, maar het parlement beperkte die termijn tot 30 dagen. Bovendien werd besloten dat ze niet zou gelden voor het hele land, maar enkel in de conflictgebieden aan de grens. De nakende presidentsverkiezingen in maart zullen bovendien gewoon doorgaan. Gevreesd werd dat Porosjenko die op de lange baan zou schuiven om langer aan de macht te blijven.

De Oekraïense president Petro Porosjenko had maandag al een decreet ondertekend om de krijgswet af te kondigen nadat Russische troepen drie Oekraïense marineschepen nabij het schiereiland de Krim in beslag hebben genomen. Het parlement kwam daarna bijeen voor een crisisvergadering en de parlementsleden moesten binnen 48 uur over de krijgswet oordelen. Normaliter zou de krijgswet 60 dagen ingevoerd worden, maar het parlement beperkte die termijn tot 30 dagen. Bovendien werd besloten dat ze niet zou gelden voor het hele land, maar enkel in de conflictgebieden aan de grens. De nakende presidentsverkiezingen in maart zullen bovendien gewoon doorgaan. Gevreesd werd dat Porosjenko die op de lange baan zou schuiven om langer aan de macht te blijven.